Farstorp/Hästveda

Referat: KDFF - Farstorp/Hästveda

KDFF – Farstorp/Hästveda

6-0

Årets första träningsmatch spelades en kylig Vasaloppssöndag på KFF:s snabba konstgräsplan med den något udda matchtiden 3 x 30 min. Första ”perioden” började något trevande men med ett visst spelövertag för Farstorp/Hästveda och det såg ut som om träningsmatcherna mot damlaget hade gett resultat. Chanserna för våra tjejer kom med jämna mellanrum men det lilla sista saknades. KDFF visade däremot upp ett blixtsnabbt och högeffektivt anfallsspel och på fyra chanser tryckte de in tre allt för enkla mål.
Mellanperioden var jämn med mycket spel på mittplan men återigen var det Kristianstad som skulle förvalta sina möjligheter bäst genom att utöka sin ledning med ytterligare ett mål. Elin som vaktade målet i denna andra period gjorde vad hon kunde för att hålla nere siffrorna, bla lyckades hon psyka ut motståndarna till att missa en straffspark.
Trots 4-0 så kämpade tjejerna på i den tredje och sista halvtimmesperioden men till sist började orken tryta och huvudena hänga allt mer. Det blev då svårt att stå emot ett KDFF med fyra mål i ryggen och de kunde utöka sin ledning till både 5 och 6 mål.
Coach Thomas var ändå ganska nöjd med dagen och tyckte att där fanns en hel del glädjeämnen att ta med sig. ”Träningsmatcher är till för att testa och prova det som vi tränat på”.